Grillowany indyk i cukinia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany indyk i cukinia

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z indyka pokrój na plastry grubości około 7 mm. Cukinię pokrój wzdłuż na plastry grubości około 2 mm.

Krok 2

Indyka i cukinię skrop oliwą i posyp pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni do grillowania układaj plastry cukinii i smaż je z jednej strony aż do zrumienienia. Przełóż cukinię do miseczki.

Krok 4

Następnie na patelni układaj indyka i smaż go na średnim ogniu, z obu stron, na złoto-brązowo.

Krok 5

Podawaj z ryżem i pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej