Duszona cieciorka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona cieciorka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

1 opakowanie

350 mililitrów

4 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, pomidory oraz cebulę pokrój w grubą kostkę, czosnek i kolendrę posiekaj, a kiełbasę pokrój w krążki. Cieciorkę odcedź.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż kiełbasę, czosnek i cebulę. Następnie dodaj kawałki kurczaka i smaż razem.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z 350 ml wody. Wlej do garnka i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj cieciorkę i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj pokrojone pomidory oraz kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • Agata Bosiak

    Agata Bosiak , 27.01.2024

    Bardzo dobre. Następnym razem dodam tylko mniej wody by było gęstsze.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Brygida Brygida

    Brygida Brygida , 07.08.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej