Japońskie carpaccio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Japońskie carpaccio

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W Japonii jada się dużo surowych ryb,

Krok 2

między innymi w postaci saszimi.

Krok 3

to właśnie mój przepis na saszimi.

Krok 4

Łososia włóż na kilkanaście minut do

Krok 5

zamrażalnika, żeby stwardniał. Dzięki temu

Krok 6

łatwiej będzie go kroić. Przygotuj zalewę

Krok 7

do ryby: zmieszaj w miseczce sake, olej,

Krok 8

ocet i cukier puder, tak aby cukier się

Krok 9

rozpuścił. Dodaj cebulę, ogórki i kiełki.

Krok 10

Szczelnie przykryj miseczkę przezroczystą

Krok 11

folią kuchenną i wstaw na kilka godzin do

Krok 12

lodówki, aby smaki się połączyły. Łososia

Krok 13

wyjmij z lodówki i skrój na cieniutkie

Krok 14

prostokątne plasterki (7 x 5 cm). Poukładaj

Krok 15

je na talerzu w jednej warstwie, pokryj

Krok 16

zalewą i wstaw do lodówki jeszcze

Krok 17

na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Japońskie carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Japońskie carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Japońskie carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Japońskie carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Japońskie carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Japońskie carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Japońskie carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Japońskie carpaccio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej