
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W Japonii jada się dużo surowych ryb,
Krok 2
między innymi w postaci saszimi.
Krok 3
to właśnie mój przepis na saszimi.
Krok 4
Łososia włóż na kilkanaście minut do
Krok 5
zamrażalnika, żeby stwardniał. Dzięki temu
Krok 6
łatwiej będzie go kroić. Przygotuj zalewę
Krok 7
do ryby: zmieszaj w miseczce sake, olej,
Krok 8
ocet i cukier puder, tak aby cukier się
Krok 9
rozpuścił. Dodaj cebulę, ogórki i kiełki.
Krok 10
Szczelnie przykryj miseczkę przezroczystą
Krok 11
folią kuchenną i wstaw na kilka godzin do
Krok 12
lodówki, aby smaki się połączyły. Łososia
Krok 13
wyjmij z lodówki i skrój na cieniutkie
Krok 14
prostokątne plasterki (7 x 5 cm). Poukładaj
Krok 15
je na talerzu w jednej warstwie, pokryj
Krok 16
zalewą i wstaw do lodówki jeszcze
Krok 17
na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej