
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
0.25 łyżeczki
350 gramów
0.33 pęczka
0.25 łyżeczki
0.5 opakowania
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cztery głębokie kokilki wyłóż połową łososia. Resztę łososia zmiksuj blenderem.

Krok 2
Ubij kremówkę. Wymieszaj purée z łososia, kremówkę, kawior oraz pieprz cayenne.

Krok 3
Przełóż do kokilek. Przykryj je folią i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 4
Pomidory sparz, obierz ze skórek i zmiksuj - dopraw solą i pieprzem Knorr. Z kokilek wyłóż zawartość delikatnie na półmisek. Wokół rozlej sos pomidorowy i posyp szczypiorkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej