Serowe kąski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe kąski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
384 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

415 osób wydrukowało

Pobierz pdf

609 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1 opakowanie

125 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

3 łyżeczki

2.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia oraz Fix Knorr.

Krok 2

Następnie dodaj kremowy serek, ser cheddar oraz posiekaną natkę i wymieszaj widelcem.

Krok 3

W osobnym naczyniu zmiksuj mleko, śmietanę oraz jajko. Drugie jajko pozostaw do glazurowania ciastek.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz ze sobą i wyrób ciasto. Z gotowego ciasta wycinaj foremkami do kruchych ciastek różne kształty.

Krok 5

Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i piecz 20-25 minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burrito z indyka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej