Tarta z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

6 sztuk

1 sztuka

null

250 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

100 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, roztopionego masła, jajka i soli zagnieć kruche ciasto. Schłodź. Rozwałkuj i wyłóż boki i dno natłuszczonej formy o średnicy 26 cm.

Krok 2

Piecz ciasto 15 minut w 220 stopniach.

Krok 3

Papryki pokrój w kostkę, szynkę w paski, a pieczarki w plasterki. Obrana cebulę drobno posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj szynkę, pieczarki i chwile smaż. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 4

Farsz rozprowadź na cieście.

Krok 5

Jajka rozkłóć ze śmietaną, przypraw sola oraz pieprzem, zalej tartę. Posyp parmezanem. Zapiekaj 25 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej