
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
350 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż i dopraw.
Krok 2
Po 5 minutach dodaj pokrojonego w kostkę pora i cebule. Smaż 10 minut.
Krok 3
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Pomidory z puszki przekrój na mniejsze części, dorzuć wraz z fasolą do mięsa. Papryki wydrąż i oczyść. Wlej do nich gorącą wodę.
Krok 5
Ryż wymieszaj z farszem mięsno-warzywnym. Dodaj łyżeczkę sosu chili i łyżkę masła. Gotuj przez 3 minuty.
Krok 6
Z papryk wylej wodę i napełnij je farszem. Na farszu zrób szlaczek z sosu chili.
Krok 7
Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej