Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną
łatwe
202 osoby zapisały

Składniki
8 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
200 mililitrów
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki starannie wyszoruj i pozostaw w skórce.

Krok 2
Każdy przekrój na pół, skrop oliwą, posyp ziarnami kopru oraz przyprawą Knorr.

Krok 3
Następnie zwiń ziemniaki, po dwie połówki, w folię aluminiową.

Krok 4
Ziemniaki grilluj w rozgrzanych węglach lub wstaw do pieca na około 30 minut

Krok 5
Po usmażeniu odwiń z folii i podawaj z sosem śmietanowym posypane posiekanym szczypiorem.

Krok 6
Przygotowanie sosu. Czosnek zetrzyj na tarce i połącz z śmietaną.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną
Ziemniaki pieczone z koprem włoskim podać można samodzielnie lub jako dodatek do dania głównego. Pysznie smakują z kwaśną śmietaną.