Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
255 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

200 mililitrów

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki starannie wyszoruj i pozostaw w skórce.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 1

Krok 2

Każdy przekrój na pół, skrop oliwą, posyp ziarnami kopru oraz przyprawą Knorr.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 2

Krok 3

Następnie zwiń ziemniaki, po dwie połówki, w folię aluminiową.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki grilluj w rozgrzanych węglach lub wstaw do pieca na około 30 minut

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 4

Krok 5

Po usmażeniu odwiń z folii i podawaj z sosem śmietanowym posypane posiekanym szczypiorem.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 5

Krok 6

Przygotowanie sosu. Czosnek zetrzyj na tarce i połącz z śmietaną.

Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną     - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną    Ziemniaki z koprem włoskim i śmietaną

Ziemniaki pieczone z koprem włoskim podać można samodzielnie lub jako dodatek do dania głównego. Pysznie smakują z kwaśną śmietaną.