Szaszłyki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z indyka

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 szczypta

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka kroimy w kostkę. Fix knorra mieszamy z chilli i olejem. Zanurzamy w nim piersi z indyka. Marynujemy przez przynajmniej godzinę.

Krok 2

Warzywa myjemy, paprykę i cebulę kroimy w kostki o szerokości ok. 2 cm. Naprzemiennie nadziewamy wszystkie składniki na uprzednio wymoczone w ciepłej wodzie patyczki do szaszłyków. Smażymy na grillu lub patelni do czasu aż warzywa zmiękną, a mięso będzie sprężyste..

Krok 3

Smażymy na grillu lub patelni do czasu aż warzywa zmiękną, a mięso będzie sprężyste..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej