Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla)
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
200 gramów
null
null
null
null
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
800 gramów
1 sztuka
3 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie umyte ziemniaki pokrój na cztery części i lekko posól. Upiecz je na grillu. Kiedy będą gotowe odłóż je.
Krok 2
W miseczce dokładnie wymieszaj miękkie masło, posiekane zioła i skruszone Mini kostki Czosnek Knorr.
Krok 3
Papryki pokrój na małe kawałki, boczek w kostkę. Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry, najlepiej przy pomocy szerokiej obieraczki lub maszyny do krojenia. Plastry cukini posmaruj cienką warstwą przygotowanego maseła ziołowego i zwiń w rulony.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemian cukinię, kawałek boczku, paprykę, cebulę i kawałki pomidorów.
Krok 5
Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i upiecz na grillu do momentu, gdy warzywa się zarumienią, a boczek będzie lekko chrupiący.Szaszłyki podajemy z ziemniakami posmarowanymi masełkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej