Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

75 dekagramów

1 łyżeczka

90 mililitrów

10 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj imbir oraz sok z cytryny. Wszystko zalej jogurtem, dopraw solą, garam masalą i wymieszaj.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i nadziej na patyki do szaszłyków.

Krok 3

Szaszłyki ułóż na płaskim talerzu, mięso polej przygotowanym sosem, przykryj i marynuj przez 3-4 godziny w lodówce.

Krok 4

Szaszłyki kładź na grillu i piecz po 4 minuty z każdej strony. Można je również piec w piekarniku na folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej