Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
0.25 sztuki
75 dekagramów
1 łyżeczka
90 mililitrów
10 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj imbir oraz sok z cytryny. Wszystko zalej jogurtem, dopraw solą, garam masalą i wymieszaj.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i nadziej na patyki do szaszłyków.
Krok 3
Szaszłyki ułóż na płaskim talerzu, mięso polej przygotowanym sosem, przykryj i marynuj przez 3-4 godziny w lodówce.
Krok 4
Szaszłyki kładź na grillu i piecz po 4 minuty z każdej strony. Można je również piec w piekarniku na folii aluminiowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej