Azjatyckie pałki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatyckie pałki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

1 łyżka

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij warzywa: paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski, czosnek posiekaj.

Krok 2

Do rękawa foliowego włóż umyte pałki oraz warzywa, czosnek, imbir i pokrojoną kolendrę.

Krok 3

Całość zasyp Fixem i skrop olejem sezamowym. Woreczek zepnij spinką, a następnie potrząśnij energicznie, aby składniki wewnątrz wymieszały się.

Krok 4

Woreczek wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C przez ok. 50 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej