Cantucci z migdałami - bez tłuszczu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cantucci z migdałami - bez tłuszczu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały pokrój na pół, praż na suchej patelni. Odstaw.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Jajka rozbij widelcem w miseczce, dodaj aromat waniliowy i połącz z suchymi składnikami.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj, następnie ręką wyrób ciasto na stole. Zostaw na 2 minuty. Wałkuj po czym wbijaj migdały w ciasto. Zagnieć.

Krok 4

Podziel całość na 2 lub 3 części - i formujemy wałeczki. Kładź na blaszce, posmaruj ją jajkiem i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz 25 minut w 175 stopniach na lekko złoty kolor.

Krok 5

Wyjmij. Poczekaj aż lekko się ochłodzą, pokrój na kawałki. Rozłóż na blaszce i ponownie włóż do pieca - na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po indyjsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej