Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon. Następnie odetnij końcówki (możesz je przeznaczyć do innej potrawy), a środkową część pokrój na grube plastry. Każdy z nich lekko spłaszcz i uformuj w dłoniach w medalion.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 1

Krok 2

W moździerzu rozkrusz najpierw pieprz Knorr a potem dodaj czosnek wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Wszystko połącz.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 2

Krok 3

Natrzyj mięso marynatą i odstaw w temperaturze pokojowej na 20 minut.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 3

Krok 4

Teraz smaż na patelni przez 6-8 minut z każdej strony. Polędwiczka wieprzowa powinna być lekko różowa w środku. Przed podaniem udekoruj danie gałązkami rozmarynu.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem

Mięso oczyść z błon. Następnie odetnij końcówki (możesz je przeznaczyć do innej potrawy), a środkową część pokrój na grube plastry. Każdy z nich lekko spłaszcz i uformuj w dłoniach w medalion.