Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
łatwe
5992 osoby zapisały

Składniki
sos:
1 sztuka
100 gramów
50 mililitrów
1 opakowanie
polędwiczki wieprzowe:
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z żyłek i błon oprósz przyprawą do mięsa, obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Krok 2
Polędwiczki przełóż do nagrzanego do 190°C piekarnika. Piecz przez około 20 minut.

Krok 3
Na tej patelni, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną w drobna kostkę cebulę i pokrojone w plastry grzyby.

Krok 4
Dodaj 200 ml zimnej wody. Patelnię zestaw z ognia, dodaj Naturalnie smaczne Do kurczaka w sosie pieczarkowym Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj dwie minuty.


Dobra rada:
Do przygotowania sosu możesz wykorzystać tylko dolne części grzybów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Do kurczaka w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Delikatne polędwiczki otulone aksamitnym sosem pieczarkowym na pewno podbiją serca wszystkich zebranych przy stole. Lekko pikantne, dobrze doprawione polędwiczki będą dobrze komponowały się z łagodnym sosem pieczarkowym i świetnie smakowały z pieczonymi ziemniakami. Spróbujcie koniecznie przygotować polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym.
Dla kogo? Czas na coś naprawdę wyjątkowego! Sięgnij po przepis na polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym i zafunduj sobie iście królewską ucztę. Choć do tego delikatnego mięsa trzeba mieć właściwe podejście, nie musisz się martwić o efekt swoich starań. Rozpisaliśmy naszą recepturę na polędwiczki w sosie pieczarkowym krok po kroku, by każdy mógł pozwolić sobie na rozpieszczanie kubków smakowych tym wyśmienitym daniem.
Na jaką okazję? Podobno przez żołądek do serca… Coś w tym jest! Przygotuj polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym, gdy chcesz zaimponować swojej drugiej połówce. Romantyczna kolacja, zbliżające się walentynki, a może urodzinowy obiad? Niech będzie pysznie i elegancko z polędwiczkami w sosie pieczarkowym!
Czy wiesz, że? By polędwica wieprzowa w sosie pieczarkowym była jeszcze bardziej krucha i soczysta, mięso możesz wcześniej zamarynować. Do zrobienia marynaty przyda się oliwa z oliwek, czosnek, pikantna musztarda i odrobina miodu dla przełamania smaku. Lubisz ziołowy posmak? Dorzuć do marynaty na polędwiczki wieprzowe szczyptę ziół prowansalskich albo oregano.
Dla urozmaicenia: Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym z piekarnika podawaj ze smażonymi kuleczkami ziemniaczanymi albo kaszą gryczaną. Jesteś zwolennikiem mącznych akcentów? Przygotuj apetyczne kluski śląskie.