Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

3 sztuki

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój w medaliony. Powinno powstać około pięciu porcji.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Każdy medalion rozbij lekko tłuczkiem lub dłonią.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 2

Krok 3

W moździerzu rozkrusz pieprz Knorr, a potem dodaj czosnek, oliwę i przyprawę Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Natrzyj dokładnie mięso przygotowaną marynatą i smaż na patelni przez 4-6 minut z każdej strony. Podawaj z zieloną sałatą skropioną oliwą ze smażenia oraz porwanymi listkami bazylii.

Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiemWieprzowina z czarnym pieprzem i czosnkiem

Mięso oczyść z błon i pokrój w medaliony. Powinno powstać około pięciu porcji.