Pieczona szynka podgrzana w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona szynka podgrzana w bulionie

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natłuścić olejem . Posypać przyprawą do mięs i dobrze ją wetrzeć . Odłożyć w chłodne miejsce na godzinę . Wsadzić w rękaw do pieczenia razem z pokrojoną w piórka cebulą . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 * C przez godzinę od chwili kiedy temperatura się ustali. Wyjąć z piekarnika . Rozciąć worek- zlać sos z pieczenia razem z cebulką i zostawić mięso do przestygnięcia .Pokroić w cienkie plastry .

Krok 2

Kiedy chcemy je podać zagotowujemy wodę z kostką bulionową- dodajemy sos z pieczenia i ciemną zasmażkę . Paprykę i ogórek kroimy w drobną kostkę .

Krok 3

Mięso zalewamy w szerokim garnku bulionem .Doprowadzamy do wrzenia .Wkładamy plastry mięsa . Przykrywamy i zostawiamy na kilka minut by mięso się podgrzało . Podajemy z ziemniakami z wody posypane pokrojonymi warzywami .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej