Schab z zielonym pesto i grillowanymi warzywami
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
1 sztuka
3 plastry
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij, posyp Przyprawą do mięs Knorr, następnie posmaruj pesto.
Krok 2
Zwiń w roladkę, oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Każdą roladkę zawiń 1 plasterkiem szynki szwardzwaldzkiej i zepnij metalowymi wykałaczkami.
Krok 3
Podsmaż roladki na rozgrzanej oliwie na rumiano, następnie podlej odrobiną wody i podduś.
Krok 4
Kalafior i brokuł podziel na różyczki, marchewkę potnij na cienkie paseczki, po czym zblanszuj warzywa w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty.
Krok 5
Cebulę pokrój na krążki, ziemniaki i marchewkę na ósemki lub paski o szerokości ok. 1 cm. W misce wymieszaj oliwę z 1/2 łyżeczki soli, włóż ziemniaki z marchewką i wymieszaj.
Krok 6
Z oliwy, soli, pieprzu i czosnku przygotuj marynatę. Następnie wymieszaj ją z kalafiorem i brokułem. Marchewkę i cebulę skrop odrobiną oliwy.
Krok 7
Wszystkie warzywa włóż do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj na funkcji GRILL+obieg powietrza w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut aż warzywa będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej