Galareta kolorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galareta kolorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

20 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

2 szklanki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje rozprowadź ją w niewielkiej ilości wrzątku.

Krok 2

Bulion zagotuj z winem i octem. Dopraw, jeżeli uznasz to za konieczne. Połącz z żelatyną i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Do szklanej formy z kominkiem wlej niewielką ilość galarety. Wstaw na kilka minut do zamrażalnika.

Krok 4

Na stężałą galaretę wysyp groszek odsączony z zalewy i zalej ponownie galaretą, aby groszek był przykryty. Wstaw do lodówki.

Krok 5

Gdy całość stężeje, ułóż warstwę pieczarek i rzodkiewek i zalej pozostałą galaretą. Ponownie wstaw do lodówki.

Krok 6

Na półmisek wyłóż wystudzoną galaretę. Udekoruj ją rzodkiewkami, a wnętrze, które utworzył kominek napełnij majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej