
Składniki
24 sztuki
1 opakowanie
12 plastrów
3 pęczki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końcówki, owiń każdy plastrem szynki. Grilluj je, aż lekko się zarumienią, a szynka stanie się chrupiąca.

Krok 2
Botwinkę umyj i osusz, odetnij twarde łodyżki.

Krok 3
Rzodkiewkę umyj i pokrój w cienkie plastry.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr przygotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Krok 5
W salaterce ułóż liście botwinki, dodaj do nich plasterki rzodkiewki i połóż szparagi. Całość zalej sosem sałatkowym Knorr.


Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka szparagowa
Jeśli planujesz menu na wiosenny piknik, to pamiętaj, że nie może w nim zabraknąć sałatki z nowalijek. Z liściami botwinki rewelacyjnie komponować się będą zielone szparagi oraz szynka. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić tę prostą sałatkę – w sam raz do piknikowego koszyka. Na początek usuń ze szparagów zdrewniałe, niejadalne końcówki. Następnie owiń każdy z nich plastrem dojrzewającej szynki, np. parmeńskiej. Powstałe w ten sposób roladki grilluj ze wszystkich stron do momentu, aż staną się rumiane i chrupiące. Od umytych i osuszonych liści botwinki odetnij twarde łodyżki, a rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Na koniec przygotuj dressing, wykorzystując błyskawiczny sos sałatkowy włoski w proszku. W głębokim talerzu umieść botwinkę, rzodkiewkę, a na wierzchu grillowane szparagi, po czym polej całość sosem. Podawaj ze świeżym pieczywem – ciabattą lub bagietką. Danie można także wzbogacić dodatkiem pomidorków koktajlowych. Przyrządź smaczną potrawę z naszym przepisem na sałatkę piknikową ze szparagami.