Czewapcze z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czewapcze z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

1 szczypta

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i wymieszaj z wieprzowiną i wołowiną. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj sodę.

Krok 2

Masę odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

Słoninę pokrój w kostkę.

Krok 4

Z mięsa uformuj kiełbaski, polej je odrobiną oleju, posyp słoniną i zapiecz na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej