Sos porzeczkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos porzeczkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj porzeczki i obierz z szypułek. Wlej wodę i gotuj porzeczki. Następnie zmiksuj je blenderem lub przetrzyj na sicie.

Krok 2

W międzyczasie wymieszaj łyżkę mąki z częścią mleka, a resztę zagotuj. Gdy mleko zwiększy swoją temperaturę do około 90 stopni, dodaj mąkę i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj również przetarte porzeczki i zagotuj. Jeśli chcesz, aby sos był słodki, możesz dodać cukier do gotujących się porzeczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty rolowany boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej