
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
null
1 pęczek
60 gramów
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Paprykę zmiel. Koperek drobno posiekaj.
Krok 3
Następnie jabłka połącz ze zmieloną papryką, majonezem, śmietaną i koperkiem. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej