Sos „balatoński” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „balatoński”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 pęczek

50 mililitrów

2 łyżki

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek posiekaj drobno.

Krok 2

Majonez połącz ze śmietaną, winem, groszkiem konserwowym i koperkiem.

Krok 3

Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „balatoński” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „balatoński” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „balatoński” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „balatoński” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „balatoński” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „balatoński” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „balatoński” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „balatoński” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej