Sos cynamonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cynamonowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

50 mililitrów

null

50 mililitrów

3 łyżki

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotuj z winem i sokiem pomarańczowym oraz startą skórką pomarańczową, cynamonem i goździkami.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością wody, a następnie wlej d gorącego wina.

Krok 3

Zamieszaj i zagotuj, po czym dodaj cukier.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cynamonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej