
Składniki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Do miseczki wlej olej, sos sojowy, sok z cytryny. Dodaj czosnek, bazylię, tymianek, cukier oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Mięso włóż do zaprawy na minimum 30 minut. Przed włożeniem na grilla dokładnie je odsącz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej