
Składniki
1 pęczek
1 łyżeczka
1 szklanka
1 pęczek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pół pęczka rzodkiewek zetrzyj na tarce.

Krok 2
Zmiksuj z przyprawą Knorr, jogurtem i śmietaną. Schłódź.

Krok 3
Pozostałe rzodkiewki i szczypiorek posiekaj.

Krok 4
Następnie wymieszaj z sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip rzodkiewkowy
Dip przygotowany z młodych rzodkiewek to niezastąpiony dodatek do wielu różnych potraw. Sprawdzi się jako składnik smacznych przekąsek, np. kanapek. Wykorzystasz go również jako surówkę do dań obiadowych – świetnie skomponuje się z młodymi ziemniakami i kotletem z białej ryby, np. dorsza. Może stanowić równie dobrze przystawkę samą w sobie – w takim przypadku podawaj go z chrupiącymi krakersami, grzankami lub słupkami świeżych obranych warzyw, np. miksu marchewki, papryki i ogórka. Samo przygotowanie dipu rzodkiewkowego jest wyjątkowo proste. Połowę pęczka rzodkiewek zetrzyj na dużych oczkach tarki i połącz z przyprawą uniwersalną, jogurtem naturalnym i śmietaną. Zadbaj o dobre schłodzenie dipu, a następnie wymieszaj go z kawałkami pozostałych rzodkiewek oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. Gęstszą konsystencję uzyskasz, jeśli jogurt naturalny zastąpisz półtłustym twarogiem. Dip w takiej postaci stanie się świetną pastą kanapkową, idealną na śniadanie czy kolację. Koniecznie wypróbuj nasz prosty przepis.