Tajskie curry z brokuła przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie curry z brokuła

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

4

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju na dużej patelni lub w garnku z grubym dnem. W ostatniej minucie podsmażania dodajemy przeciśnięty czosnek.

Krok 2

Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy i kostke bulionową.

Krok 3

Brokuła dzielimy na rózyczki, myjemy i dodajemy do garnka. Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min.

Krok 4

Dodajemy startą skórkę z cytryny, mieszamy i sprawdzamy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie curry z brokuła - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sosik do pizzy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej