Sos agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos agrestowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty agrest włóż do bulionu, zagotuj i gorący przetrzyj.

Krok 2

Mąkę rozetrzyj z tłuszczem, dodaj do przetartego agrestu z wywarem, całość zagotuj.

Krok 3

Przypraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos agrestowy podajemy do gotowanego kurczaka.

Krok 4

Zagotuj 0,5 wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej