
Składniki
15 dekagramów
100 mililitrów
null
null
4 dekagramy
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę i usmaż na oliwie.

Krok 2
Następnie dodaj wodę i Sos pomidorowy Knorr. Dobrze wymieszaj składniki.

Krok 3
Dodaj sok z ogórków.

Krok 4
Zagotuj i dodaj chrzan. Gotuj 10 minut, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Sos kwaśny najlepiej podawaj do ryb.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej