
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nie od dziś wiemy że DZIECI nie za bardzo lubią rybki a ja wymyśliłam sobie sposób na nie ;-)
Krok 2
SOS: Można zrobić samemu lub kupić gotowy sos. Na rozgrzanym maśle - 2 łyżkach przesmażamy mąkę.
Krok 3
Bulion (Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr) rozpuszczamy w szklance gorącej wody.
Krok 4
Wyciskamy z cytryny sok a skórkę ścieramy. Dodajemy to wszystko do mąki na patelni.
Krok 5
Cały czas mieszając trzymać na małym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje i doprawić do smaku solą, cukrem. Na koniec zaciągnąć żółtkami wymieszanymi ze śmietaną.Podgrzewamy ale nie gotujemy już.
Krok 6
RYBA: Rybkę (sola- dwa małe płaty) smażymy na 3 łyżkach masła. Dodajemy - Delikat Moc koperku i pietruszki Knorr i delikatnie rozdrabniamy rybkę widelcem Dodajemy na koniec nasz sos, mieszamy, odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 7
Na kromki chleba nakładamy gotową rybkę. Na wykałaczkę nabijamy piętkę i chleb. W ten sposób powstaje łódeczka. Dodatkowo kładziemy troszkę koperku na rybę. Jeśli ktoś ma ochotę może pokroić plasterki cytryny do dekoracji lub dodatkowo sobie jeszcze skropić rybkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej