
Składniki
1 pęczek
60 gramów
1 sztuka
40 gramów
300 mililitrów
150 gramów
400 gramów
1 łyżeczka
135 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozpuść masło i smaż pokrojony drobno boczek przez ok. 5 min. mieszając. Dodaj grzyby pokrojone w cienkie plasterki i czosnek. Smaż kolejne 3 min.
Krok 2
Dodaj pieprz i śmietanę, gotuj na małym ogniu bez przykrycia 5 min. aż sos wygotuję się do połowy. Dodaj ser, gotuj kolejne 2 min.
Krok 3
Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj sos razem z makaronem. Posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej