Beszamel (biały sos) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beszamel (biały sos)

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło włóż do żaroodpornej miski i włóż do mikrofalówki na 30 sekund.

Krok 2

Następnie dodaj mleko i raz jeszcze włóż do mikrofalówki na 3 minuty.

Krok 3

Dopraw.

Krok 4

Mąkę, sól i pieprze połącz z masłem i dodaj. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej