Makaron z sosem śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem śmietanowym

Autor: koneliw

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 szczypty

5 łyżek

5 łyżek

6 sztuk

6 szczypt

5 szczypt

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij gotować wodę na makaron oraz dodaj do niej 2 łyżki soli aby się nie kleił. Podczas gdy makaron się szykuje możemy zacząć brać się za pieczarki i filet. Kurczaka kroimy w małe kawałeczki i rzucamy na smażący się olej w rondelku bądź patelni. Aż mięso zacznie się przysmażać czekamy z pieczarkami, te kroimy w plasterki i po obsmażeniu się mięsa również dodajemy je do rondelka.

Krok 2

Gdy mięso w pełni stwardnieje i zostanie dokładnie obsmażone a pieczarki oddadzą wodę dolewamy całą śmietanę dokładnie mieszamy i dodajemy zioła prowansalskie, czosnek granulowany, paprykę ostrą i vegetę. całość mieszamy i wyczekujemy aż makaron będzie pulchny i miękki.

Krok 3

Gdy makaron jest gotowy przelewamy go do durszlaka odcedzamy i wrzucamy do miski po czym dolewamy sos mieszamy i wszystko jest gotowe :).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej