Aromatyczne wstążki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne wstążki z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
521 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

385 osób wydrukowało

Pobierz pdf

486 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

15 sztuk

6 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w grube plastry, cebulę w piórka. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż chwilę na mocnym ogniu.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.

Krok 4

Przesmażone pieczarki wymieszaj z gorącym makaronem, dopraw Delikatem Knorr, pieprzem i tymiankiem. Posyp startym serem. Makaron wyłóż na talerze i udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne wstążki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej