
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki, rozkrojone w ósemki pomidory i posiekane drobno zioła.
Krok 3
Podlej bulionem Knorr i winem. Duś przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 4
Przetrzyj składniki przez sito i gotuj na małym ogniu do momentu, kiedy sos zgęstniej. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej