Słodko-kwaśny sos z wieprzowymi kiełbaskami
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
15 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
50 mililitrów
150 gramów
300 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż pokrojone w kawałki kiełbaski, aż będą brązowe.
Krok 2
Pokrój warzywa w kostkę o jednakowym rozmiarze i dodaj do kiełbasek.
Krok 3
Wlej na patelnię sok ananasowy i słodko-kwaśny sos Knorr, wymieszaj wszystko i duś na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 4
Podawaj z makaronem tagiatelle ugotowanym w lekko słonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej