
Składniki
400 gramów
400 gramów
1 opakowanie
500 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
100 mililitrów
50 gramów
50 gramów
50 gramów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al dente.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę. Po chwili smażenia dodaj mięso.
Krok 3
Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej wodę i dodaj Fix Knorr.
Krok 4
Teraz dodaj jeszcze koncentrat pomidorowy i całość gotuj ok. 20 minut.
Krok 5
Do śmietanki dodaj starty cheddar, gorgonzolę i pokruszony ser feta. Wszystko zagotuj, aby sery się rozpuściły i powstał gęsty sos.
Krok 6
Do mięsnego sosu dodaj makaron i chwilę wszystko razem gotuj. Następnie przełóż porcję na talerze i polej każdą łyżką sosu serowego.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z sosem z trzech serów
Makaron z sosem z trzech serów to ciekawy sposób na urozmaicenie codziennych obiadów. To połączenie klasycznego sosu mięsnego bolognese z dodatkową warstwą sosu serowego, który powstaje z różnych gatunków sera: włoskiej gorgonzoli, greckiej fety i angielskiego cheddara. Przyrządzanie dania zacznij od ugotowania makaronu. Sprawdzą się kolanka, rurki czy świderki. Ugotuj je na półtwardo, a następnie przygotuj dodatki. Podsmaż mielone mięso wieprzowe, np. z łopatki (może być też wołowe albo mieszane). Dodaj sos boloński z chili, a także nieco koncentratu pomidorowego i duś całość, aż zgęstnieje. Osobno rozpuść sery w śmietance, aż połączą się i stworzą aksamitną całość. Makaron wyłóż na talerze, polej sosem bolońskim z chili, a następnie sosem z trzech serów. Możesz serwować go samodzielnie lub z dodatkiem różnorodnych sałatek. Najlepiej sprawdzi się zwykły miks sałat z oliwą albo sosem winegret. Mamy nadzieję, że przyrządzanie dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą przyjemnością!