Sos jabłkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos jabłkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

500 gramów

3 łyżki

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i drobno pokrój. Skrop sokiem z cytryny

Krok 2

W rondlu stop masło, włóż jabłka, dodaj cynamon, cukier i wino.

Krok 3

Gotuj 30 minut na małym ogniu.

Krok 4

Zmiksuj, przestudź i wymieszaj ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej