
Składniki
null
null
50 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1.5 litra
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczaw oczyść, umyj i osusz. Zmiksuj lub posiekaj drobno.
Krok 2
Wino zagotuj w małym rondelku i trzymaj na małym ogniu, aż wyparuje połowy objętości.
Krok 3
Wymieszaj wino ze śmietanką i gotuj aż połowa odparuje.
Krok 4
Rozmieszaj energicznie z odrobiną masła i połącz ze szczawiem. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej