Grissini z sosem koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grissini z sosem koperkowym

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

350 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 sztuki

null

50 mililitrów

1 pęczek

null

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać mąkę z drożdżami, cukrem, solą i oliwą. Stopniowo dodajemy wody aż ciasto będzie elastyczne. Odstawiamy na ok 10-15min przykryte ściereczką. Kiedy zacznie rosnąć wałkujemy cienkie paluszki. Piec w temp. 200 stopni aż się lekko zarumienią.

Krok 2

Posiekać koperek i jeden ząbek czosnku. Wrzucić do blendera, wlać śmietanę i dokładnie zmiksować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grissini z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej