
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
12 sztuk
0.25 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
5 dekagramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak i natkę pietruszki posiekaj.
Krok 2
Utrzyj czosnek i orzechy. Wymieszaj, dodaj bazylię i ser.
Krok 3
Stale ucierając dolewaj oliwę tak, aby powstała jednolita masa. Dopraw solą i pieprzem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej