
Składniki
null
null szczypt
30 gramów
3 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzeżuchę przepłucz i wymieszaj razem z posiekanymi orzeszkami piniowymi, czosnkiem i odrobiną oliwy.
Krok 2
Zmiksuj, dopraw do smaku, w razie potrzeby dolej jeszcze odrobinę oliwy.
Krok 3
Wymieszaj sos ze startym serem i przełóż do sosjerki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej