Szaszłyki po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

null

4 sztuki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

50 gramów

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz ciecierzycę w wodzie przez 24 godziny. Posiekaj szczypiorek, kolendrę i czosnek. Imbir zetrzyj.

Krok 2

Kiełbaski obierz ze skóry i rozgnieć widelcem. Na oliwie podsmaż parę posiekanych ząbków czosnku i utarty imbir.

Krok 3

Dodaj drobniutko posiekany szczypiorek, kurkumę i rozgniecioną widelcem ciecierzycę.

Krok 4

Wrzuć kiełbaski i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podsmaż około 10 min. Pozostaw do wystygnięcia.

Krok 5

Do powstałej masy warzywnej dodaj jajko oraz przyprawę Knorr i starannie wymieszaj.

Krok 6

Oprósz mąką ręce, nabierz na łyżkę masą i ulep kulkę. Na jeden szaszłyk potrzeba trzech kulek. Nabij powstałe kulki na patyczki do szaszłyków. Przed grillowaniem wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 7

Grilluj. Podawaj polane sosem sojowym i posypane natką kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej