
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
30 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
25 dekagramów
30 dekagramów
15 dekagramów
null
1 sztuka
null
null
20 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto: Mąkę wymieszaj z solą, dodaj pokrojone w kostkę masło i posiekaj je. Dodaj żółtko i pół szklanki wody, wyrób ciasto i włóż je do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Zrób farsz: Flaczki ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Pieczarki pokrój w plasterki, przypraw i usmaż. Ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Wykonaj sos: Do śmietany wbij jajko, wsyp przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj i włóż do natłuszczonej margaryną formy. Nakłuj widelcem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Na ciasto wyłóż flaczki i pieczarki, polej sosem i posyp serem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej