Indyk z ananasem z patelni grillowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z ananasem z patelni grillowej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę z indyka kroimy na dwa podłużne kawałki mniej więcej tej samej grubości. Każdy kawałek nacieramy pastą ze zmielonego imbiru z chili, łyżeczką Delikatu Knorr i olejem.

Krok 2

Patelnię grillową rozgrzewamy. Układamy na niej kawałki indyka. Smażymy po 6 minut z każdej strony. Plastry ananasa smażymy obok po 2 minuty z każdej strony.

Krok 3

Usmażonego indyka układamy na talerzach. Na wierzchu każdej polędwiczki kładziemy po plastrze ananasa.

Krok 4

Podajemy z łagodną surówką np. z białej kapusty i marchwi z groszkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z ananasem z patelni grillowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Indyk w śmietanie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej