
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
250 gramów
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podziel na 6 części, włóż do garnka, wsyp sól, pieprz, szafran, dodaj pokrojoną cebulę i masło
Krok 2
Zalej wodą, aby przykryła zawartość naczynia. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś przez 40 min.
Krok 3
Kawałki kurczaka przełóż na talerz.
Krok 4
Do wywaru dodaj śliwki, gotuj małym ogniu 15 minut.
Krok 5
Dodaj cynamon i miód, duś aż sos zgęstnieje. Kurczaka podgrzej w sosie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej