Kurczak z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z brzoskwiniami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Dodaj rozkruszoną kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Odsącz i pokrój brzoskwinie w plastry. Następnie opłucz i pokrój liście szpinaku w paski.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 3

Krok 4

Duś całość 5 minut. Dodaj śmietanę do gotowania oraz szczyptę chilli i duś jeszcze 8 minut. Dopraw do smaku wyciśniętym sokiem z cytryny, ewentualnie dodaj łyżkę Zasmażki Knorr.

Kurczak z brzoskwiniami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z brzoskwiniamiKurczak z brzoskwiniami

Pokrój filety w paski i podsmaż na oleju.