
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
4 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zdejmij z udek skórę, rozetnij mięso pośrodku i za pomocą ostrego noża usuń kości.

Krok 2
Posyp mięso Przyprawą Knorr i odstaw.

Krok 3
Podsmaż na patelni cebulę, dodaj połowę wątróbki i usmaż. Dopraw do smaku rozmarynem, czosnkiem i majerankiem. Następnie ostudź wątróbkę i pokrój ją na małe kawałki.

Krok 4
Zmiksuj pozostałą połowę wątróbki na gładko, dodaj kawałki smażonej wątróbki i wymieszaj.

Krok 5
Nadziej tak przygotowanym farszem udka, zwiń, po czym zawiń każdy kawałek w folię aluminiową.

Krok 6
Opiekaj mięso około 15-20 minut na grillu ze wszystkich stron. Możesz też ułożyć je w formie żaroodpornej i piec w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.


Dobra rada:
Przygotowane udka możesz serwować z Sosem serowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu).
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej