Delikatne marynowane kuropatwy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne marynowane kuropatwy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

60 mililitrów

100 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuropatwy spraw, przetnij na połówki i umyj dokładnie pod bieżącą wodą. Przełóż do brytfanki.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Wymieszaj warzywa razem z octem, oliwą i przyprawami i tak przygotowaną marynatą zalej kuropatwy. Odstaw na 8-10 godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie wyjmij z lodówki, zagotuj i przykryj brytfankę pokrywką, ale niezbyt szczelnie. Duś na małym ogniu przez ok. 30 minut, w razie potrzeby podlewając potrawę odrobiną wody lub bulionem.

Krok 5

Gdy mięso będzie już miękkie, przełóż delikatne kuropatwy na półmisek i udekoruj listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej